• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Met vertraging op de Afsluitdijk naar Texel

Omdat we nog op familiebezoek wilden, reden we deze woensdag naar Texel. Al ruim veertig jaar zoeken we dit eiland op, maar we hadden nu voor het eerst veel last van filevorming.

Het begon op het einde van de Afsluitdijk voor de sluizen bij Den Oever. Daar moest het verkeer van twee rijbanen naar een rijbaan en dat leverde vijf kilometer file en dus de nodige vertraging op. Vervolgens kregen we op de N99 ook nog te maken met langzaam rijdend verkeer. Al met al waren we daardoor twee boten later dan gepland op het eiland.

We hadden dit keer gekozen voor camping Texelsun, want we wilden dichter bij Den Burg staan. Op zich een mooie camping, maar wij troffen er wel de geur van uien. Na installatie van de camper, reden we nog even naar broer en schoonzus op een andere camping.

Onder genot van een bakkie koffie en later een Texelse Skuumkoppe werden de laatste familienieuwtjes uitgewisseld. We sloten de dag af met een etentje op een terras in Oudeschild, na een fietstochtje over de Hoge Berg en langs het Skillepaadje.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m