• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Voor het eerst naar het Hoornderslag

Na een rustige start van de dag gingen we eerst naar het Hoornderslag. We kwamen tot de conclusie, dat we in al die jaren op Texel, dit strand nog nooit samen hebben gezocht. Dus moest het er dit keer van komen.

Voordeel van dit traject is dat we eerst met tegenwind rijden. Via de Hoge Berg en Zuidhaffel (onderweg concluderend dat dit wel het meest typische Texelse landschap is) kwamen we in Den Hoorn.

Texel1
Natuurgebied bij de Hoornderslag

Daar begon om 13 uur een markt, waarvan de opbouw bezig was. Lopend met de fietsen over de Herenstraat en de Klif doorkruisten we Den Hoorn. Daarna konden we weer verder fietsen. Door het prachtige natuurgebied langs het Hoornderslag, kwamen we uiteindelijk op het strand van Den Hoorn. Het bleek hier behoorlijk druk te zijn; het weer was daar ook naar.

Texel2
Het strand bij het Hoornderslag

Op de terugweg richting Den Hoorn vonden we een mooi bankje met zicht op het duingebied. Daar hebben we in alle rust gezeten en gegeten. Bij Den Hoorn werd de tocht vervolgd langs de duinrand naar de Dennen. Helaas waren we te laat om de heide nog in bloei te zien. Door het bos en De Westen kwamen we weer in Den Burg. Daar deden we nog een paar boodschappen en reden vervolgens naar de camping.

Om vier uur bezochten we de Texelse familie, eigenlijk de reden dat we op het eiland waren.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m