• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Kerkbezoek in de Abdij van Berne

Meestal is de laatste dag gereserveerd voor een directe terugreis. Nu besloten we om een tussenstop te maken in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther, om Luc van der Meer op te zoeken, die daar is ingetreden.

Omdat de kerkelijke viering om half elf begon, reden we om half tien al weg van de camping. Ruimschoots op tijd waren we in de Abdijkerk. Door de medewerking van een Gregoriaans koor werd het kwart voor twaalf, voordat de viering was afgelopen.

Hierna hebben we nog lang met novice Luc (broeder Liudger) kunnen praten, al wandelend over het kloosterterrein. Omdat Joke in het verleden hier een aantal keren is geweest, was het voor haar ook een feest van herkenning. We sloten deze onderbreking af met een bezoek aan de boekhandel, waar we een paar Berne-biertjes (!) kochten.

Voordat we de A50 opreden, vulden we in Nistelrode de tank nog even bij; dan zouden we Assen tenminste halen. Verder ging het naar huis over de bekende snelwegen. In het Gelderse parkeerden we nog even om onze lunch te nuttigen. Daarna via A12, A50 en A28 naar Assen. Na Zwolle merkten we aan de drukte dat de racedag op het TT-circuit was afgelopen, want het was erg druk met onder meer motoren.

Om half vier waren we weer thuis, ruimschoots op tijd om de (succesvolle) EK-finale van het damesvoetbal te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m