• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Stappen in en fietsen rond Tilburg

Het eigenlijke doel van deze dagen vond vandaag plaats: een bezoek aan een oud-collega van Joke in Tilburg. De dames gingen na de koffie stappen in het centrum van de stad.

Jan besloot om een fietstocht te maken rond Tilburg, waarbij een bezoek aan Berkel-Enschot als eerste op het programma stond. Helaas gooide een heftige regenbui roet in het eten. In Berkel-Enschot verschafte de poort van het voormalige klooster Koningsoord gedurende zeker een half uur bescherming tegen de felle regen. Daarna leek het even droog te worden, maar al snel viel de regen weer in bakken neer. Nu bood een viaduct onderdak. Gelukkig werd het daarna wel echt droog en kon de fietstocht worden voortgezet.

Vanuit Berkel-Enschot ging het langs Tilburg en door Heukelom naar Moergestel. Het volgende doel waren de bossen en vennen van Oisterwijk. Het bleek dat met name de vennen minder bereikbaar waren op de fiets. Gelukkig voerde een pad nog wel langs de rand van een groot ven.

170805 Oisterwijk 1
Een van de bekende Oisterwijkse vennen

Oisterwijk werd ook nog even aangedaan, maar het was daar erg druk, zodat ik snel doorreed. Via de Tilburgseweg werd de Spoordijk gevonden, een fietspad dat naar Tilburg leidt. In Tilburg werd even maps-me ingeschakeld om de weg naar de Obrechtstraat te vinden.

Om half vijf stapte ik daar binnen, waar Hans zat te wachten op de dames. De dag werd bij hen thuis afgerond met een drankje en een lekkere warme maaltijd. Al met al waren we rond negen uur weer  op de camping, terugkijkend op een (ondanks de vele regen) geslaagde dag.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m