Deze laatste dag bestond, zoals bijna altijd, uit rijden over de autowegen. Temeer daar het vrij veel regende, was de drang om naar huis te rijden, vrij groot.

We zaten vanaf Stukenbrock vrij snel op de A33. Die volgden we tot Brackwede, want daar houdt deze autoweg (voorlopig) op. We werden via de B61 naar de B68 geleid. Door ondermeer Halle kwamen we via de B476 weer op de A33 en reden door het Teutoburgerwoud naar Osnabrück. Daar gingen we over de A30 verder langs o.a. Ibbenbüren (jeugdsentiment) en Hörstel. Bij Schüttorf namen we de A31 naar het noorden van Duitsland.

Na de lunchstop in de buurt van Wietmarschen verlieten we deze snelweg bij Meppen en gingen op de B402 verder naar Nederland, waar het wegnummer A31 wordt. Na de afslag Klazienaveen reden we via de vertrouwde route (Emmen, Schoonoord, Rolde) naar Assen. Om een uur of twee zetten we de camper in de carport en ontsloten we de deur van ons vaste woonadres.

Een vakantiereis van vijf weken, waarbij we 3900 km onder de wielen door lieten gaan, was ten einde. Het was weer een reis waarin we veel gezien en ervaren hebben.