Een drukke dag vandaag: druk vanwege de vele mensen om ons heen, druk van de vele indrukken, druk met wandelen. Maar wel erg mooi, over het algemeen.

We zijn fietsend begonnen, een groot deel langs de Wisła. We stalden de fietsen bij het Wawelcomplex, dat een Museum, een kathedraal en het Koninklijk Slot omvat. De laatste was voor ons niet meer toegankelijk, omdat de kaartjes al dagen van tevoren uitverkocht zijn. Wel konden we een blik werpen op de mooie ruime binnenplaats met aan drie kanten drie verdiepingen van galerijen van arcaden en zuilen.

20170614 Krakau 06
Op de binnenplaats van het Koninklijk Slot

De kathedraal valt wat donker uit. Maar de vele kapellen maken een bezoek de moeite waard. Ook het altaar van Sint Stanislaus trekt de aandacht. Verder blijkt dat er veel koningen werden gekroond in deze kerk, maar hier ook liggen begraven. Diverse sacrografen en grafmonumenten getuigen hiervan. Tenslotte vallen de mooie gebrandschilderde ramen op.

20170614 Krakau 23
Een prachtig altaarstuk in het Paleis van bisschop Erazm Ciolek

Verder hebben we nog wat rondgekeken in het imposante Wawelcomplex. Hier begint al de drukte van de kinderreizen. Met name in de kathedraal is het erg rumoerig; de diverse rondleiders kakelen er door elkaar heen.

Vanaf Wawel wandelen we naar het Palac Sztuki. Een wandeling door het groene deel van de Oude Stad, met ondermeer het Bisschoppelijk Paleis (met een foto-impressie WJD 2016), Franciskaner Kerk en de Universiteitswijk.

De tweede wandeling ging eerst naar de Oude Markt (Rynek). Daar erg genoten van de vele mooie gebouwen, maar ook van de mensen die hier rondlopen. Vanaf dit punt liepen we terug naar Wawel. Een cappucino op een terras en de fietstocht naar de camping sloot deze drukke dag om vier uur af.

Op de camping nog wel even voor vrijdag een tocht naar Auschwitz geboekt, omdat je anders daar niet binnenkomt.


Meer foto's van deze dag...