Vandaag bijna 40 kilometer gefietst. We reden de fietsroute SHS1, die ons zeker in het begin door een mooie omgeving stuurde. Na Stukenbrock-Senne kwamen we langs een militair oefenterrein, dat voor publiek helaas gesloten was, want het ligt in een mooie natuurlijke omgeving.

Door een landschap dat aan Twenthe doet denken, kwamen we in Hövelriege. Vervolgens gingen we eerst met een grote boog rond Liemke en daarna nog een stuk door dit dorp.

20170625 Stukenbrock 07
Schloss Holte in Stukenbrock-Holte

Al snel kwamen we hierna in het Holterwald, waar het gele Schloss Holte stond te glimmen in de zon. Dit fraaie kasteel is niet te bezichtigen want het is van binnen omgebouwd tot appartementen en die mensen willen natuurlijk hun rust.

Na nog een stuk door dit bos, kwam er een minder mooi gedeelte dat door de dorpen Sende en Schloss Holte voerde. Toen ook nog donkere wolken boven ons hoofd samentrokken, besloten we om de kortste weg naar de camping te nemen. En zo kwamen we, inmiddels in regenpak gehuld, weer op de camping terug.

’s Avonds hebben we nog een fikse wandeling gemaakt rond de Sennesee, een meer dat is ontstaan uit de zandafgravingen ten behoeve van de aanleg van de A33 door deze omgeving. We passeerden daarbij tot onze verrassing ook nog een werkende watermolen, de Timmermeister.


Meer foto's van deze dag...