Met spijt vertrokken we van deze heerlijke camping, om naar Warschau te rijden. De route loopt voornamelijk over de S7. Maar eerst nog even boodschappen doen en tanken in Ostróda. Daarna gingen we toch echt de S7 op.

Al snel bleek deze weg zelf zeer afwisselend: soms een stuk nieuwe vierbaans, dan weer via allerlei hulpwegen vanwege verbouwing van de S7 en ook nog stukken oude tweebaans versie, met diverse stoplichten en door kleinere plaatsen. Het toppunt was wel dat we over de oude tweebaansweg rijden, met pal naast ons de nieuwe vierbaans versie compleet met de belijning; en dat kilometers lang. Afijn, zal wel Pools zijn…

Om half twee kwamen we al aan op deze stadscamping WOK, met eenvoudige voorzieningen. Maar er was gelukkig wel plek. Na installatie van de camper gingen we nog even de busroute verkennen en een stukje Warschau bekijken.

Zo konden we ons voorbereiden op het kopen van buskaartjes, wat zeker de eerste keer wel lastig was. En het viel ons op dat Warschau een erg drukke stad is. Met name bij de eindhalte van de bus (Marienstat) bleek voor de terugweg een enorme verkeersopstopping te zijn. Het kostte ons zeker een half uur extra, voordat we terug waren op de camping.