• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Van Beneden Sas naar 't Zand

Na een gezamenlijk genoten ontbijt, stapten Hannemieke en Erik om half tien op hun fietsen en vertrokken richting Rotterdam. Ook wij vertrokken vandaag naar de Kop van Noord-Holland, maar gingen om tien uur eerst naar De Heen.

Daar bekeken we Beneden Sas, het historische sluizencomplex aan het Volkerak. De scheepvaart, we hebben het dan eigenlijk alleen maar over pleziervaart, kan de oude sluis passeren zonder te schutten. Wel kan, op verzoek van fietsers, de fietsbrug over de sluis worden gesloten. Dit gebeurt automatisch na het indrukken van een knop door een fietser. Dan krijgt het scheepvaartverkeer een rood licht en wordt de fietsbrug over de sluis geschoven.

180819 Heen Petten 08
De oude sluis van Beneden Sas

Na dit interessante bezoek reden we naar Steenbergen, waar we onze dieseltank vulden. Onze MIO had een route dwars door Rotterdam gepland, maar omdat onze diesel al 27 jaar oud is, mogen we niet langs die route. Dus gingen we via A4 en A59 naar de A16 bij Lage Zwaluwe en over de Moerdijkbrug naar Dordrecht. Vervolgens langs Rotterdam naar de A20, en bij het Kleinpolderplein via de A19 richting Den Haag. We bereikten de noordkant van het Noordzeekanaal bij Beverwijk via A4, A5 en A9. Toen hadden we wel genoeg van de snelwegen en zetten we de gps op snelwegen mijden.

180819 Heen Petten 15
Noord-Hollands landschap bij Petten

Onze eerste stop was in Wijk aan Zee, waar we ons middagbroodje naar binnen werkten. Vanaf hier gingen we door diverse kustplaatsen als Castricum, Egmond, Bergen naar Groet. Nu konden we echt langs de kust rijden naar Petten en Callantsoog. Ons laatste stuk ging landinwaarts naar Camping Eindeloos in ’t Zand. Daar konden we gelukkig een beetje in de luwte van de bossages staan, wat met deze harde wind wel een voordeel is, natuurlijk.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m