• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Fietsen over het eiland Texel

Het was vandaag mooi weer. Daarom ging Jan een lekkere fietstocht over het eiland ondernemen. Om half elf vertrok ik richting De Waal, waar de start van de Waalenburgerdijk ligt. Dit is een gegarandeerd succes als het om mooi fietsen gaat. Ik fietste het hele pad af tot bij de Koog, waarbij opviel dat er behoorlijk aan de natuur wordt ‘gesleuteld’.

Aan het eind van deze route dus richting De Koog, waar ik snel besloot om verder te rijden door de Dennen naar Den Hoorn. Voorbij de Dennen fiets je langs de duinen, waar het vaak erg druk is, maar dit keer viel het mee. Alleen bij (de ingang van) Ecomare was het erg druk met auto’s en fietsers.

180821 Texel 02
Vogeleiland Texel langs de Waddendijk

Na Den Hoorn kwam nog een mooi stuk natuurgebied De Petten. Vanwege de tijd fietste ik niet naar de Hors, wat ook een heel mooi gebied is. Na de passage van ’t Horntje (de veerhaven), fietste ik langs de dijk door de Prins Hendrikpolder naar Oudeschild. Meteen aan het begin van het dorp naar het Skillepaadje en via de Hoge Berg om kwart over een en na 38 km weer terug naar de camping.

In de loop van de middag nog op bezoek bij schoonzus in Den Burg en een paar boodschappen gehaald.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m