Voor vandaag hadden we een fietsrondje gepland, waarbij de dorpen Pannerden, Doornenburg en Millingen aan de Rijn zouden worden bezocht. Bij Pannerden gingen we met de veerpont het Pannerdensch Kanaal over. We kwamen al snel in Doornenburg, waar we het gelijknamige kasteel opzochten. Dit kasteel is bekend vanwege het feit dat de tv-serie Floris uit de jaren ’60 hier is opgenomen. De voorburcht (binnenplaats) is vrij toegankelijk. De hoofdburcht, het echte kasteel, kan alleen worden bezocht tijdens de rondleiding. Die was voor half twee gepland, wat wij te laat vonden. Al rondlopend constateerden we wel dat het een mooi complex is.

180919 Doornenburg 08
Het kasteel Doornenburg

Hierna fietsten we via de knooppunten naar het voetveer die ons over de Waal moest zetten. Het bleek echter dat deze vanaf september alleen in het weekend wordt ingezet. Dus een streep door de rekening wat betreft het fietsrondje. We vonden langs de Waal wel een mooi plekje om ons broodje te nuttigen, met zicht op de scheepvaart. Deze is wel minder druk dan de Rijn. Vervolgens reden we via knooppunt 80 naar het Fort van Pannerden op de landtong bij de splitsing van het Bijlandsch Kanaal in Waal en Pannerdensch Kanaal. Omdat we de toegangsprijs tot het Fort te duur vonden, hebben we ons enige tijd vermaakt met een wandeling door het mooie natuurgebied op deze landtong.

180919 Doornenburg 36
Het natuurgebied rond Fort Pannerden

Na dit bezoek fietsten we weer terug naar de veerpont, die ons overzette naar Pannerden. In dit dorp nog even rondgekeken en boodschappen gedaan. Over de mooie Aerdtsedijk reden we weer naar Aerdt en naar de camping. Zon en wind hadden er voor gezorgd dat we ons met gloeiende gezichten aan een drankje konden zetten. Hoewel niet lang (22 km) keken we met genoegen terug op een mooie tocht.