Vandaag weer een rondje gefietst; dit keer in de richting van Lobith. Vanaf de camping reden we naar eerst Herwen. Vervolgens door het mooie gebied langs de Oude Rijn naar Elten. Langs Hoch Elten gingen we weer Nederland binnen, met een stop bij een uitzichtpunt langs de Rijn. Opvallend was hier een kruiswegstatie, die uitgezet is door de Parochie Sint Vitus in Elten. Leuk idee, maar we vonden het te laat om de hele kruisweg te fietsen. Andere keer misschien.

180920 Elten Tolkamer 02
Langs de Oude Rijn

We zetten de rit voort naar Spijk en vervolgens door een natuurgebied naar Tolkamer. Daar zetten we ons op een bankje op de dijk, met uitzicht op het drukke scheepvaartverkeer van en naar Duitsland. Grappig hier was de vrij grote supermarkt, die op een soort ponton is gebouwd. Voorbijgaande schepen kunnen hier even aanmeren om boodschappen te doen.

180920 Elten Tolkamer 12
Zicht op Lobith vanaf de dijk bij Tolkamer

Verder fietsend over de dijk komen we in Tolkamer over terrassen, waar we het unieke ‘verkeersbord’ opmerken, dat waarschuwt voor overstekende obers. Even verderop, bij knooppunt 30, doen we nog wat boodschappen. Dan zetten we de tocht voort rond De Bijland, waarna we weer in Herwen aankomen. Daar kopen we in een kringloopwinkel voor een schappelijk prijsje een campingstoel, omdat de paraplustoel het vanmorgen heeft begeven. Terug op de camping genieten we nog enige tijd van het zonnige weer.