Het eigenlijke doel van deze korte trip is een reünie met een aantal Asser (kerk)vrienden in Doesburg. Daarom verplaatsten we ons vandaag naar dat stadje. We deden dat met een toertocht door dit deel van Gelderland.
We startten de tocht in de regen met de rit door het glooiende Montferland naar ’s Heerenberg. Intussen werd het wel droog en ging de zon schijnen. Van hier gingen we met een min of meer grote boog door de Achterhoek uiteindelijk naar Doesburg. We kwamen daarbij door Zeddam, Gaanderen, Ulft, Varsseveld, Halle en Zelhem.

Bij camping IJsselstrand aangekomen, kregen we het advies om naar de buren, Het Zwarte Schaar, te gaan. Daar zijn de plaatsen gunstiger gelegen t.o.v. het sanitair. Helaas duurde daar het inschrijven (en betalen) lang vanwege onderbezetting. Maar om half twee stonden we op plaats 100, aan de dijk langs de Oude IJssel.

180921 Doesburg 02
Mooie middagluchten boven de Oude IJssel

We hebben nog even het mooie stadje Doesburg opgezocht en daar nog enige tijd rondgelopen. We merkten wel dat de wind behoorlijk was aangewakkerd. Gelukkig hadden we op de terugweg grotendeels een gunstige (dus min of meer achter) wind. Rond vijf uur (we waren terug op de camping) begon het te regenen, en dat heeft het zo ongeveer de hele avond gedaan.