Opnieuw een stuk fietsen vandaag. Het eerste stuk gingen we met tegenwind naar Burghsluis aan de Wester Schelde. Langs dit water reden we richting Serooskerke naar de Plompetoren in het vroegere dorp Koudekerke. Van dit dorp is alleen de toren blijven staan.

190424 Burgh Haamstede 14
De Plompetoren

Na een korte stop gingen we verder naar de Schelphoek, onderdeel van het Nationaal Park. Dit is een mooi gebied om te fietsen, zo met het uitzicht op water en natuur. Langs Serooskerke en de Schelphoek reden we naar Flaauwers- en Weeversinlaag. Een mooi, maar smal fietspaadje leidde vervolgens naar Moriaanshoofd met de gelijknamige molen. Van daar gingen we verder over landelijke wegen langs waterrijk gebied naar Noordwelle. Het laatste stuk naar de camping ging helaas weer gepaard met tegenwind.

190424 Burgh Haamstede 21
De Schelphoek

We hadden voor de rest van de dag afgesproken bij Rutger, om samen te gourmetten. Dus reden we tegen vijf uur naar het park Hof van Haamstede, waar zij in een huisje bivakkeerden. Met de afspraak om de volgende dag naar het Watersnoodmuseum te gaan, keerden we na een aantal gezellige uurtjes weer terug naar de camping.