Een mooie stad, dat is het. Maar ook wel erg druk, zeker op zaterdag. Dat is in coronatijd toch een nadeel vanwege de afstand. Toch maar de stadswandeling langs de monumenten gelopen.

We begonnen echter met de fietstocht van ongeveer 15 km. Daarbij gingen we eerst weer naar Grathem en vervolgens langs een paar plassen naar Beegden. Langs het kanaal Linne-Buggenum bereikten we de N280,die naar Roermond gaat. Over drie bruggen (over het kanaal, de Maas en een verbinding tussen twee plassen) kwamen we in de stad aan. Aan de Buitenop stalden we de fietsen en wandelden naar de Markt. Daar begon de voettocht, met onderweg goede uitleg over de bezienswaardigheden.

Roermond-07
Armen- en Weeshuis

Roermond kent veel oude gebouwen. We bekeken speciaal de Munsterkerk, een robuust dertiende-eeuws gebouw, dat ook binnen het nodige schoons laat zien. We sloten af met een bezoek aan de kathedraal, de Sint Christoffelkerk, waar de zetel van Bisschop Smeets staat. Deze kerk is heel indrukwekkend, vooral vanwege de verschillende stijlen in glas-in-loodramen. Doordat de Markt bezet was met marktkramen (daar is een markt toch voor) konden we het Stadhuis helaas niet in alle glorie aanschouwen.

Roermond-36
Deel van het glas-in-lood in de Sint-Christoffelkerk

We sloten het bezoek af met een zitje op een terras en een bezoek aan de Jumbo voor boodschappen. De terugtocht ging via dezelfde route als de heenweg, zodat we tegen zes uur weer terug waren op de camping.

 

Meer foto's van deze dag...