Vandaag was het helaas eerst nattig weer, tot de middag. Dus gingen we rond half een op weg voor een fietstocht, via Grathem en Panheel naar Thorn, het witte stadje. Bij de VVV aan de Wijngaard een rondleiding door het stadje gehaald. In hetzelfde gebouw is ook het Gemeentemuseum Het Land van Thorn ondergebracht. In dit museum zou deze middag een tentoonstelling worden geopend van Angeles Nieto. We mochten deze alvast gaan bekijken. Het waren heel mooie kunstwerken: combinaties van foto’s en schilderwerk en schilderijen gecombineerd met draadwerk. Heel bijzonder om te zien.

Thorn-03
Karakteristiek beeld aan de Wijngaard

Na het bekijken van het Panorama van Thorn - het stadje helemaal op schaal gemaakt, inclusief bomen en struiken – zijn we aan de stadswandeling begonnen. We herkenden een aantal zaken uit 1990, toen we fietsend in Limburg waren. Dit keer hebben we de Sint Michaëlskerk wel wat uitgebreider bekeken. Het barokke hoofdaltaar beeldt de Geboorte van Christus uit. Ook mooi om te zien is het laat-gotische Marianum, waar twee beelden van Maria ruggelings zijn opgehangen.

Thorn-37
Even rusten in de Kapel Onder de Linden

Na de stadswandeling zaten we rond half vier op een terras met koffie met kruimelvlaai onder handbereik. Met een grote boog rond Thorn reden we weer naar de camping. Daarbij kwamen we langs de Grote Heggen, een kasteelboerderij, en de Kapel Onder de Linden. Ook die zijn we nog even binnengelopen, om van de rust te genieten. Via Ittervoort en Hunsel bereikten we even na vijven de camping.

 

Meer foto's van deze dag...