Deze laatste dag op de camping in Joppe besteedden we aan een fietstocht tussen Lochem en de IJssel. We vonden een knooppuntenroute in een toeristische krant. Daarvan weken we wel af, door niet naar Lochem te fietsen, maar aan het eind een extra rondje door het uiterwaardengebied van de IJssel te doen.

Vanaf de camping ging het eerst via de Gorsselse Heide (die we eerlijk gezegd als zodanig niet herkenden) langs Eefde naar het Twentekanaal. Daar reden we verder over het Kanaalpad richting Lochem, maar we staken het kanaal over om in Almen komen. Bij Landgoed Velhorst, met het mooie bruggetje en een theekoepeltje midden in het landschap, kruisten we de Berkel. Bij knooppunt 16 staken we door naar 17 en lieten Lochem dus rechts liggen. Na enige tijd kwamen we in het mooie plaatsje Laren, met de vele schitterende huizen. Zoveel mogelijk fietsend over landwegen was Harfsen de volgende plaats die we doorkuisten.

200629 joppe fietstocht 03
Het theekoepeltje

Vervolgens sneden we ook weer een stukje af (we reden niet naar Kring van Dorth) door van knooppunt 28 naar 30 te fietsen. Na passage van het mooie dorpje Epse, aan de rand van Deventer, reden we in zuidelijke richting naar Gorssel. Daar zochten we eerst de IJssel op bij het veer naar Wilp, waar we een moment stil zaten te genieten van de rivier, die hier niet erg druk is. Voordat we definitief naar Gorssel gingen, maakten we nog het mooie rondje door het natuurgebied van de uiterwaarden van de IJssel.

200629 joppe fietstocht 09
Ooievaars in de uiterwaarden van de IJssel

Weer in Gorssel aangekomen gunden we ons op het eerste het beste terras een bakkie. Na een kort bezoek aan de lokale bakker fietsen we de laatste kilometers naar de camping. We konden, met een drankje onder handbereik, terug kijken op een mooie fietstocht.

 

Meer foto's van deze dag...