Vandaag vroeg uit de veren, want een ieder gaat weer zijn eigen weg. Joke en co. naar Assen, Jan en Hannemieke op de fiets. Dat betekent dat alles weer in de auto, resp. op de fietsen moet worden gepakt. Verder moet de caravan schoon, want de borgsom van 1000 FF moet terugkomen. Van dat geld gooit Rutger nog een keer de tank vol en de rest nemen wij mee. Voorlopig zitten we dus wel goed met geld. De tocht gaat vandaag naar Bresles, een plaatsje ter hoogte van Beauvais. We rijden terug via West-Belgie: een andere route dus.

16foto1
Bij het kerkje van Auvers-sur-Oise

We begonnen (na het afscheid bij een BP-pomp) met het gedeelte naar Conflans. Ook nu reden we weer vele kilometers om. Na veel gevraag vonden we uiteindelijk de weg naar Pierrelage. Daar werd de weg geblokkeerd door slagbomen van een spoorwegovergang. Deze bleven dicht: de trein stond zo'n 200 m. verderop stil. Dus hebben we ons uiteindelijk maar onder de bomen door gewurmd.

De volgende halte is Auvers-sur-Oise. Hier liggen Vincent van Gogh en broer Theo begraven. We hebben uiteraard het graf bekeken. Ook was er een door Vincent van Gogh geschilderd kerkje. Hier was echter een mis aan de gang, zodat we niet naar binnen zijn gegaan.

16foto2
De graven van Vincent en Theo van Gogh

Omdat de heuvels ons niet in de steek laten, het weer weer 'bloedje' is en de klok inmiddels 12 uur aanwijst, besluiten we verder te gaan. We rijden wel weer door een gebied met prachtige, bebloemde huizen. In Valmondois vinden we een picknicktafel, waar we ons middagmaal nuttigen. We hebben inmiddels wel het gevoel dat het nog niet zo heet is geweest.

Helaas voert de rest van de dag ons grotendeels door open (gemaaide) velden en stevige heuvels, die ons noodzaken veel te rusten en te drinken. Bij Meru vlijen we ons neer bij een begraafplaats: daar zijn nog een paar bosjes met schaduw. Het water dreigt op te raken en de winkels zijn allemaal dicht. Hannemieke komt op het lumineuze idee, dat er op de begraafplaats wel eens een kraan zou kunnen zijn: bloemen en planten moeten immers ook drinken! En ja hoor, we vinden er een, met koel helder water.

Zoiets geeft de burger moed en zo gaan we verder via Andeville en Mortefontaine. Bij Sainte Genevieve moeten we weer van de pedalen: de helling is te stijl. Hetzelfde gebeurt nog eens voorbij Fayel. Maar daarna gaat het redelijk soepel.

Om half zes zijn we (na 80 km) op Camping De Bresles. We worden hartelijk ontvangen en vinden snel ons plekje. Het eerste wat we doen is een cola trekken uit de koele automaat. Dan zetten we langzaam de tent op en halen nog een blikje.

Na de couscous gaan we in het stadje kaarten van Hannemieke posten. We constateren daar dat het om 20.30 uur nog 32° (!!) is. Daarna bellen we Joke. Ze zijn goed thuisgekomen, maar wel wat langer onderweg dan op de heenweg. De warmte, dus… En voorlopig houden we dit weer. Morgen zullen we wel weer zien.