Het was vandaag een puike fietsdag: forse wind in de rug, waardoor aan het eind van de dag 130 kilometers op de teller. Daar zag het vanmorgen niet naar uit. Het had 's nachts nog veel geregend en ook na ons opstaan (tijdens het douchen) bleef het niet droog. De lucht bleef in eerste instantie bewolkt, maar met een behoorlijk natte tent achterop konden we om kwart over negen vertrekken.

Toen we Brugge verlieten -langs een kanaal richting Damme en Sluis- werd gelukkig duidelijk dat de wind zuid-west was. Met de wind in de rug wilde het wel vlotten.

In Sluis hebben we nog wat guldentjes gepind en vervolgens ging het naar Breskens voor de boot naar Vlissingen. Toen we aan de haven waren kwam de boot net aan, zodat we meteen aan boord konden (kosten: f. 3,00 voor twee personen, incl. fietsen). De overtocht duurde ongeveer twintig minuten, net niet genoeg om twee broodjes te eten.

19foto3
Hannemieke op de Watervloedkering Oosterschelde

In Vlissingen hebben we bij de VVV een fietskaart van Nederland gekocht, plus drie kaarten om te versturen. De kaarten meteen geschreven en die voor Joke direct gepost. Meteen heb ik bij Halfords een paar fietshandschoenen gekocht, omdat ik er één kwijt was. Tijdens deze inkopen begon het weer te regenen, maar gelukkig niet lang.

Rond één uur gingen we verder naar Middelburg. In die stad kregen we het gevoel dat de ANWB-fietswegwijzers ons erg veel lieten omrijden, maar uiteindelijk reden we met zijwind richting Vrouwenpolder en naar het begin van de Watervloedkering Oosterschelde.

19foto4
Jan op de Watervloedkering Oosterschelde

Met de wind grotendeels achter was dit onderdeel van de Deltawerken snel gepasseerd en reden we via Burgh-Haamstede naar Renesse. Daar hebben we een half uurtje (tot vier uur) het wel en wee van Neerlands jeugd op vakantie aanschouwd, onder genot van een Ice Tea.

Daarna ging het verder over de Brouwersdam naar Goeree Overflakkee. In Ouddorp besloten we even boodschappen te doen, om daarna verder te fietsen naar Brielle. Via de Haringvlietdam en dwars over Voorne, kwamen we om ongeveer half zeven op camping De Meeuw aan. Snel de tent opgezet en eten gemaakt (rijst met kipgoulash).

Om half negen Joke nog even gebeld: het gaat tot nu toe goed met haar! De kaarten voor Catelijn en Rutger zijn nu ook gepost: we wisten de postcodes niet. Het is nu ruim tien uur en te donker om verder te schrijven.

Morgen rijden we via het Westland en het Groene Hart naar Utrecht. Waar we dan zitten, weten we nu nog niet: hangt sterk af van de wind(richting).