Deze zaterdag is het begin van de laatste week van deze trektocht. We benutten de dag om wat huishoudelijke taken te vervullen (wassen enzo).

Toch deden we ook nog iets leuk: we reden terug naar Borculo, want op deze zaterdag zijn het gecombineerde Brandweer- en Stormrampmuseum wel open. We begonnen in het Brandweermuseum. Daar werden allerlei oude brandweerspullen tentoongesteld. Het mooiste waren natuurlijk de oude brandweerwagens; de oudste was uitgevonden door Jan van der Heijden. Ook was een een verzameling miniatuur-brandweerauto's.

15foto1

Een ander gedeelte van het gebouw was ingericht als Stormrampmuseum. Daar werd aandacht besteed aan de stormramp van augustus 1925. Borculo werd toen geteisterd door een cycloon. Deze tentoonstelling gaf een beeld van de schade aan de hand van foto's en kranteknipsels.

Het bezoek aan deze musea duurde zo lang, dat we voor de boodschappen te laat waren: de winkels waren reeds gesloten. Gelukkig ging de kampwinkel om 19 uur open, zodat we daar iets te eten konden halen. Hoefden we toch geen honger te lijden.