• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Kerkwerk, webmaster en camperen

ikzelf5Na mijn pensionering in 2011 heb ik veel vrije tijd gekregen. Een deel daarvan steek ik in vrijwilligerswerk voor de parochie H. Franciscus van Assisi in Noord-Drenthe. Hoofdmoot is vaste fotograaf en webmaster van de parochiƫle website. Verder ben ik voor de locatie Assen actief als lector en met de jaarlijkse actie Kerkbalans.

Naast deze kerkelijke bezigheden ben ik webmaster voor de afdeling Drenthe van de Fietsersbond en voor de KBO Drenthe. De websites voor SIRW en Kerken in Assen heb ik gebouwd en (technisch) in onderhoud. De laatste loot aan deze 'webstam' is Kerken in Kaarslicht.

Verder zit ik graag op de fiets om in onze mooie provincie Drenthe en elders rond te rijden. Tot 2002 kreeg dat fietsen een hoogtepunt in de fietsvakanties. We fietsten dan van camping naar camping en overnachtten in trekkershutten (eerst met het hele gezin) of in de trekkerstent (de latere jaren). Op deze manier hebben we musea en pretparken bezocht, maar ook zijn we naar Berlijn, Parijs en Praag gereden. Van deze trektochten zijn verslagen gemaakt, die te vinden zijn onder de Fietsvakanties op deze website.

Sinds het najaar van 2002 zijn we in het bezit van een handige camperbus. Daarmee kunnen we onze trektochten voortzetten, maar wel iets comfortabeler. Ook hiervan wordt verslag gedaan op deze website onder Campervakanties en Camperweekends.

f t m