29 juli t.m. 1 augustus 2022
De laatste campertochten van het jaar stonden in het teken van de geboorte van onze kleinzoon Joost. De dag na zijn geboorte op 28 juli gingen we op kraamvisite in het Franciscus-ziekenhuis in Rotterdam. We kampeerden deze periode op Stadscamping Rotterdam (Lansingerland zat nog vol), wat geen succes was. Het was er erg druk vanwege verschillende activiteiten in de stad. Maar we genoten natuurlijk van het nieuwe kleinkind en de gelukkige ouders. En we besloten om snel weer terug te komen.

19-25 augustus 2022
220821 Depot Boymans 2Het Depot Museum Boymans van BeuningenOpnieuw een bezoek aan Rotterdam, maar dit keer verbleven we op camping Lansingerland in Bergschenhoek. Dat betekende dagelijks een fietstocht naar Kralingen voor het bezoek aan Joost en de ouders. Maar toch deden we ook nog een paar andere, meer vakantie-achtige dingen.
Zo brachten we zondag 21 augustus een bezoek aan het Depot van het Museum Boymans Van Beuningen, wat erg de moeite waard was. Vooral het gebouw zelf met het spiegelende uiterlijk en het grandioze uitzicht vanaf het dakterras.
Dinsdag 23 augustus pakte Jan nog even de fiets om vanuit Kralingen een fietstocht te ondernemen naar Kinderdijk. Verder was het alleen maar genieten van de kleine Joost.

Voor de laatste tocht nog een keer naar Texel

20-23 september 2022
Opnieuw naar Rotterdam om een paar dagen te genieten van onze nieuwe kleinzoon Joost. Dat betekende een drietal dagen fietsen van camping in Bergschenhoek naar dochter en schoonzoon in Kralingen, wat geen straf is. Hoewel delen van deze tocht vrij druk zijn, fietsen we ook stukken over rustige fietspaden door onder andere het Kralingse Bos.
Maar verder was het enige wat we deden, de ontwikkeling van Joost aanschouwen en meemaken. Dat gebeurde bij hen thuis, maar ook met wandelingen door de buurt en het Kralingse Bos.
Op de laatste dag, vrijdag 23 september, besloten we om het aanbod van de belangstellenden voor onze camperbus te aanvaarden. Zij mogen zich gaan bezig houden met de ‘restauratie’ van ons kampeermobiel.
De terugreis stond dan ook in het teken van afscheid nemen: de laatste thuisreis met de camper was begonnen en eindigde rond twee uur in onze woonplaats Assen.

Na twintig jaar is het campertijdperk ten einde: voor het laatst wordt de bus leeggemaakt.
Gelukkig hebben we de verslagen en de foto’s nog…