Rutger en Jan hebben deze hete dag benut met het maken van een fietstocht door België, Nederland en Duitsland. We vertrokken om tien uur vanaf de camping in de richting Susteren. Daar hebben een grote hoeveelheid drinken ingeslagen.

Via Roosteren reden we naar Maaseik (België). Dit is een stad met een mooi en vooral schaduwrijk plein. Daar hebben we enige tijd op een bankje onder een boom gezeten. Het belgisch deel van de tocht ging verder via Elen, Dilsen en Stokkem. Daar gingen we met het pontje de Maas over naar Berg.

Tussen Geleen en Sittard door kwamen we via Munstergeleen bij de duitse grens. De omgeving werd hier al behoorlijk heuvelachtig. Met name de afdaling in Hillensberg was lang en steil. Via Süsterseel en Bruxgen kwamen we tenslotte weer aan op de camping.

Hannemieke vertelde dat Joke naar Echt was gegaan om boodschappen te doen. De winkel in Koningsbosch was die morgen gesloten.

09foto1Op de camping was een soort zeskamp aan de gang, met veel koel water. Verder hebben we 's avonds weer buiten gekaart. Het weer laat het al een aantal avonden toe om tot zeer laat buiten te zitten. Dat is voor 's avond wel prettig maar voor overdag minder.