Na de natte dag van gisteren bleven we vandaag wat langer liggen. We hoefden ons niet te verplaatsen naar een andere camping. We ontdekten bij het opstaan dat één van de twee tenten wel bewoond is: we hebben Noren als campinggenoten. Verder is het hier een verademing, zo rustig.

Na de regen herstelde de zon zich redelijk en besloten we om de geplande tocht naar Overloon toch maar te wagen. Tegen kwart voor twaalf vertrokken we via Leunen, Heide en Merselo naar Overloon.

Om ongeveer een uur kwamen we bij het doel van de reis: het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum. In dit museum wordt buiten allerlei wapentuig tentoongesteld, terwijl binnen kleine wapens, maar vooral de documentatie te zien is.

17foto1

In een nieuw gedeelte van het museum was een tentoonstelling in opbouw over de kampen. Nu was daar nog, naast sculpturen en schilderijen, een indrukwekkend wandtapijt aanwezig. Het kunstwerk was gebaseerd op het lied "De kinderen van Auschwitz".

De terugweg voerde eerst naar Venray, waar nog een aantal inkopen werd gedaan. Om ongeveer kwart voor zes waren we weer terug op de Walnoot. Na het eten nog een paar foto's van de mooie omgeving gemaakt. Het derde rolletje is inmiddels volgeschoten.