21foto1
...maar eerst moest de trekkershut opgeruimd.

Omdat Hannemieke maandag weer naar school moet en Joke aan het werk, besloten we om een dag eerder naar huis te gaan. Dat betekende (weer) fietsen naar Oss en treinen naar Assen. Maar eerst moest de trekkershut opgeruimd worden.

De route van gisteren naar Oss was erg druk; daarom hebben we voor deze laatste fietstocht een andere, iets langere weg gekozen, die wel rustiger was. Deze liep vanuit Schaijk, via Herpen en Berghem naar het station in Oss. Een deel van deze route hadden we ook al op de eerste dag gereden.

De trein naar Zwolle had gelukkig genoeg bagageruimte, zodat de fietsen redelijk vlot konden worden ingeladen. Voor de overstap in Zwolle hadden we ruim de tijd genomen: de eerstvolgende stoptrein vertrok ongeveer drie kwartier na aankomst.

Om ongeveer half drie arriveerden we in Assen en na het laatste stukje fietsen naar huis was de vakantietocht voor dit jaar ook weer ten einde. Het was een tocht van bijna 290 km. Rutger en Jan knoopten daar nog ruim 100 km aan vast met de 3-landentocht en de Zuid-Limburg-rondrit.

Samenvattend en terugkijkend concludeerden we dat het, ondanks een beetje regen, veel hitte en andere ongemakken, toch een geslaagde fietstocht is geweest. Zeker het Limburgse gedeelte was prachtig. Misschien nog eens een tocht alleen naar Limburg?