Om kwart over 10 vertrokken we vanaf de Meerkes in Ravenstein. Daarvoor werd Rutger nog even naar het centrum gestuurd om een Volkskrant en een ansichtkaart te halen. De krant was er niet, de ansichtkaart wel.

Het eerste stukje van de tocht stond niet op de kaart, die we bij ons hadden. Vanaf Herpen konden we ons pad uitstippelen op de kaart. Langs mooie binnenwegen reden we naar de 'Schaikse Heide'. Op het terras van dit restaurant gingen we koffie drinken. Toen dit op was en er ook nog een paar foto's waren gemaakt, vervolgen we onze weg. Om Uden heen reden we naar Volkel. Daar werd, op een groot grasveld bij de ingang van de vliegbasis, uitgerust en het brood gegeten.

We zetten de tocht voort door een duidelijk agrarisch gebied. Vanwege de droogte werd er op veel plaatsen gespoten. Soms werden ook wij door de sproeiers een beetje afgekoeld. En toen reden we Handel binnen en was het einddoel voor deze dag bereikt.

03foto1
Het doel van deze dag bereikt...

Nadat we de spullen van de fietsen in de trekkershut hadden opgeborgen, gingen Jan en Rutger naar Handel om te informeren naar de vertrektijden van de bus naar Eindhoven. Bovendien moesten we de geldvoorraad aanvullen op het Postkantoor. Omdat we daar geen duidelijkheid over de bus kregen reden we nog naar Gemert. Op het VVV aldaar werden we volledig geïnformeerd.

's Avonds na het eten gingen we nog even wandelen in Handel. Ondermeer om de bushalte op te zoeken. Waarom al die geheimzinnigheid over die bussen? Daarover morgen meer.