Vandaag ging definitief de tweede helft van de vakantie in: we begonnen aan de terugweg naar Oss. In de etappe van vandaag waren zo weinig mogelijk hellingen opgenomen, i.v.m. de verwachte grote hitte (plm 32 graden!!). Toch ontkwamen we er niet aan een paar hobbels te moeten bedwingen.

Direct na de start (om half negen) moesten we een helling op in de richting van Schimmert. Maar vlak voor Spaubeek werden we beloond met een afdaling waar je u tegen zegt. Hierdoor waren we vrij snel bij de eerste stop: Sweikhuizen. Een aardige man met hond wees ons op een schitterend, schaduwrijk plekje met uitzicht over Sittard.

Dit afscheid van de heuvels duurde iets langer dan onze normale stops, maar het was wel de moeite waard. De tocht ging verder tussen Geleen en Sittard door, waar de DSM duidelijk haar stempel op de omgeving drukt. Via Einighausen en Limbricht kwamen we bij onze tweede stop in het Limbrichter Bos. De tocht zat er toen al voor meer dan de helft op, maar het werd ook steeds drukkender.

In het vervolg passeerden we Nieuwstadt en lieten we Susteren letterlijk links liggen. Door de al enigszins bekende omgeving van Echt kwamen we aan op camping Reigershorst tussen Sint Joost en Montfort.

Het was toen half een, bloedheet en we zaten zonder drinken. We hebben ons de verdere middag lekker rustig gehouden, voorzover de "beesten" dat toelieten. In de strijd tussen mens en wesp hebben in korte tijd 15 exemplaren van laatstgenoemde soort het leven gelaten, deels door verdrinking, deels in de direkte strijd.

's Avonds zijn we zonder Joke nog even naar het dorp gefietst om daar de bijna traditionele foto van het plaatsnaambord te maken. Verder kwamen we nog langs een zeskamp (alweer!) en een Ruïne.

En aan het einde van die dag
zaten we lekker met z'n allen
te genieten van de zeer geringe koelte
die met het donker op ons zou vallen.