Vandaag zijn we naar Thorn geweest. Joke zei: Ook al wordt het weer 37 graden, we gaan er heen. Het werd dus geen 37. Er was plm. 26 graden voorspeld, maar de temperatuur bleef steken bij 21 graden.

Na het koffiedrinken gingen we op de fiets op weg. Bij Maasbracht staken we de Maas over. Hier waren we deze vakantie al eens eerder geweest. Toen door Vessem en daarna waren we al snel in Thorn.

We stalden de fietsen vlakbij de VVV. Daar kochten we passe-partouts voor de toegang tot de drie musea waar we op de wandeling door historisch Thorn langs zouden komen. Het eerste museum was het Radio- en Grammofoonmuseum, Hier stonden (uiteraard) oude radio's, televisies en grammofoons. Vooral voor de ouders een nostalgisch gebeuren.

De wandelroute leidde ons vervolgens langs allerlei witte panden, naar het Carnavalsmuseum in het beroemdste straatje van Thorn, de Kloosterberg. Dit museum was klein, maar erg leuk. Er waren allerlei voorwerpen, carnavalkostuums en papieren, zoals briefjes van Raden van Elf, benoemingen tot Prins, enz.

15foto1
Vergezicht op Thorn, met een dominerende kerk

We vervolgden onze wandeling naar een kunstwerk, waar Hannemieke voor de foto geïnteresseerd moest toekijken hoe twee standbeelden muziek maken. Het laatste museum was het Panorama van Thorn. Het was een maquette van de historische kern, gemaakt door twee kunstenaars. Het stond op een ronddraaiend plateau en een mannetje vertelde er verhalen bij. Een andere man liet het plateau op en neergaan. Geweldig niet?

Na de wandeling gingen we naar de Abdijkerk; niet voor een dienst maar om hem te bezichtingen. Aan de hand van een rondleiding op papier leerden we veel van de historie van deze kerk en van Thorn.

15foto2
Kapel Onder de Linden

Tenslotte gingen nog naar de kapel Onder de Linden, die net buiten Thorn ligt. Op de terugweg stopten we bijeen bistro in Maasbracht, waar we gingen eten.

Terug op de Reigershorst gingen Joke en Hannemieke nog even boodschappen doen in de kampwinkel.