De ochtend werd besteed aan het doen van de was. 's Middags zijn we naar het Drielandenpunt in Vaals geweest. We gingen met de bus. Het was een mooie rit door een prachtig glooiend landschap. Het drielandenpunt ligt op 322 m boven NAP. Het is dus het hoogste punt van Nederland.

We liepen eerst zo'n 20 meter België in en daarna iets verder door Duitsland. Het was ook de eerste keer dat we de Belgisch-duitse grens overstaken. Een heel bijzondere ervaring.

11foto1Maar ook hier wordt je als toerist voor de gek gehouden. Het echte drielandenpunt wordt niet gevormd door drie grensstenen, maar een klein paaltje.

De steen hiernaast houdt verband met het vrijer worden van het verkeer tussen de drie landen (Euregio). De steen is geplaatst vanwege het 10-jarig bestaan van dit samenwerkingsverband in 1987.

Vanuit Duitsland bestond niet veel belangstelling voor dit punt. Ze hebben er een half ontbladerd bos neergezet. Maar zij hebben dan ook meer drielandenpunten dan wij.

Ook vanuit België was er niet veel belangstelling. Zij hebben er wel de Boudewijntoren neergezet en een kiosk waar van alles te koop is, maar verder is er aan die kant niets. De paaltjes staan waarschijnlijk dan ook op nederlands grondgebied.

11foto4
Een wit kunstwerk in het landschap...

Op weg naar de bus die ons weer naar Valkenburg zou brengen zagen we nog een wit kunstwerk in het landschap staan. Op de terugweg moesten we overstappen in Gulpen. Aangekomen in Valkenburg resteerde nog de klim naar de camping.

's Avonds is er gezwommen, naar huis gebeld en de versnelling van de fiets van Joke gerepareerd. Voor dat laatste moesten we toch nog weer naar Valkenburg, maar daar tikten we wel een mooie fietstocht op de kop.