De tocht vandaag ging door Duitsland. Het was weliswaar niet zo'n lange rit, maar wel de meest vermoeiende: veel heuvels op en weer af. En de hitte maakte het extra moeilijk.

Omdat we dit hadden verwacht, waren we al om kwart over acht vertrokken. Daardoor kwamen we al tegen half twaalf (voor de ergste hitte) op camping De Bron aan. Deze camping ligt bovenop een heuvel. Naar Valkenburg toe daalt de weg heel sterk; in omgekeerde richting dus omhoog.

10foto2
Twaalf trekkershutten op een rij...

Nadat we uitgerust waren en Hannemieke en Joke even hadden gezwommen in het zwembad, gingen we toch nog even naar Valkenburg. Het was daar heel druk en heet, maar we moesten nog zonnebrand hebben en voor Hannemieke slippers. Dus dat eerst maar gedaan. Vervolgens een ijsje en toen naar de koele (zeg maar rustig ijskoude) grotten. We gingen naar de "fluwelen grot" en de ruïne. Dat was echt de moeite waard.

Na nog wat inkopen bij AH voor het eten, ging het weer bergop naar de camping. Dat was zeker vermoeiend. Het blijkt dat we 's middags nauwelijks schaduw bij de trekkershut hebben. En dat is met deze tropische temperaturen niet zo lekker.

's Avonds gingen Jan, Rutger en Hannemieke naar de bingo. Hannemieke kwam net alweer thuis met een prijs: tennisrackets en ballen. In die tijd is Joke naar de buren geweest. Zij zaten ook naast ons op de camping in Koningsbosch. We hebben deze vakantie meer contact met andere trekkers; dat is wel aardig.