• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Onwennige verkoopmethoden en de Turkse avond

Dit was de dag van de verkoopsessies van juwelen en leren kleding. Ook was het de dag van de regen; de hele dag viel het met bakken uit de lucht. Het eerste bezoek gold de juwelen. Eerste werd kort getoond hoe de juwelen worden bewerkt en uitleg gegeven over het herkennen van kwaliteit en onecht. Daarna begon de verkoop, die voor ons Nederlanders behoorlijk agressief overkomt. Omdat Joke zich niet lekker voelde, werden wij linea recta naar het restaurant gebracht.

Na aankomst van de medereizigers gingen we om tien uur verder naar de lederpresentatie. Deze begon met een soort modeshow. Wij werden meteen naar de verkoopruimte gebracht, waar we duidelijk lieten merken dat we geen koopambitie hadden. We werden dan ook met rust gelaten.

antalya-goudsmid
De goudsmid aan het werk

Tegen twaalf uur vertrokken we naar het restaurant voor de lunch. Dit was de enige keer dat we in een slecht gelegen accommodatie terecht kwamen; we kregen uitzicht op een zeer drukke weg. Na deze lunch stopten we, op weg naar het hotel, nog kort bij een waterval.

We waren om drie uur al in het hotel, want om vijf uur moesten we weer vertrekken naar een Turkse avond, die begon met het diner. Hoewel de verwachtingen niet hooggespannen waren, was deze avond erg geslaagd. Prima dansers en danseressen toonden bij opzwepende muziek wat het betekent om je lichaam goed onder controle te hebben. Om kwart over negen waren we weer terug in het hotel, waar we de laatste nacht zouden verblijven.

antalya-turkse-avond
De Turkse avond


Alle foto's van deze dag

f t m