Opnieuw vroeg opstaan, want om half acht vertrekken we, na een stevig ontbijt, voor de tocht in de buurt. Het eerste doel is een poppen- en dioramamuseum in de buurt van Selçuk, waar het leven in Anatolië in de jaren vijftig wordt uitgebeeld. De diorama’s zijn allemaal door de eigenaren gebouwd. Het museum, bestaand uit een binnen- en buitengedeelte, is best de moeite waard.

Daarna reden we verder naar het bergdorpje met de naam Sirince. In dit dorp hebben we een uurtje rondgedwaald. Het centrum was erg toeristisch, maar daarbuiten zag het er behoorlijk armoedig uit. Voor de lunch bezochten we in Selçuk nog de Johannesbasiliek. In deze kerk zou volgens de overlevering de apostel Johannes zijn begraven. Aansluitend kregen we in de Isa Bey Moskee van de reisleider uitleg over de eredienst en gebeden in de moskee.

efeze-bibliotheek-celsusDe Bibliotheek van Celsus in Efeze

Na de lunch bezochten we het antieke Efeze, waarlijk een hoogtepunt van deze reis. Door het wegensysteem krijg je een goede indruk, hoe deze klassieke stad er moet hebben uitgezien. De prachtige Bibliotheek van Celsus, de mooie Tempel van Hadrianus en het machtige theater  getuigen nog steeds van het roemrijke tijdperk. Natuurlijk kennen we de stad ook als zendingsplaats van Paulus. We sloten af met een bezoek aan de Mariakerk, even buiten de oude stad. Hier vond in 431 n. Chr. het Derde Oecumenisch Concilie plaats. Verder zou Maria hier zijn begraven.

efeze-theaterHet Theater in Efeze

Na dit indrukwekkende bezoek reden we terug naar Kusadasi, waar we rond zes uur weer in het hotel waren.


Alle foto's van deze dag