Omdat zowel de heen- als de terugvlucht op een redelijk tijdstip plaats zouden vinden, zijn we met de trein van drie uur naar Amsterdam-Schiphol gereisd. We kwamen daar rond vijf uur aan; we hadden nog ruim twee uur om aan de uitreisverplichtingen te voldoen. We gingen eerst naar incheckbalie 3, waar bij luchtvaartmaatschappij Freebird al een lange rij mensen bezig was in te checken. Na het inchecken nog even rondgelopen en een kop koffie gedronken.

Vervolgens naar gate G3 voor de instapcontrole, wat ook een langdurige bezigheid was. Er vond een intensieve controle plaats, met ondermeer een bodyscan. Maar er werd niks gevonden, dus we konden rustig naar de gate lopen. Het vliegtuig vertrok om vijf voor half acht met 180 passagiers aan boord naar Antalya, waar we tien minuten na middernacht aankwamen.

Bussen van RSDDe bus van RSD, die ons vervoerde

Daar moesten we eerst een visum halen, waarna de pascontrole kon plaats vinden. Na het ophalen van de koffers zochten we de bus op. We werden daar opgewacht door de reisleider, Levent. Op weg naar het hotel in Kemer werd nog even gestopt om mensen gelegenheid te geven lyra’s (de Turkse munteenheid) te pinnen. Bij aankomst (het was inmiddels na tweeën) stond nog een drankje te wachten. Daarna snel naar bed, want we zouden om zeven uur weer gewekt worden.