Na het gebruikelijke ritueel van opstaan, wassen en ontbijten reden we eerst plm. 19 km naar Roosendaal. We schaften ons treinkaartjes naar Antwerpen en Belgische franken aan. Vervolgens treinden we in een half uur naar Antwerpen.

Eerst gingen we naar de Vogeltjesmarkt, maar dat viel tegen. Er waren maar een paar kraampjes met vogeltjes en kooien. Vervolgens liepen we naar de Schelde. Daar zaten we een ogenblik te staren over het water. Ook werd een kort bezoek gebracht aan het Scheepvaartmuseum.

Ons volgende doel was de Onze Lieve Vrouwenkerk. We hebben deze kerk goed bekeken. Het viel Rutger op dat alles van zilver en goud was; dat vond hij heel mooi.

13foto1
De Onze Lieve Vrouwekerk bij nacht

Het was inmiddels half drie geworden en de magen rommelden. Op de Groenmarkt, op een terrasje, deden we ons tegoed aan de zgn. kleine porties patat, met voor iedereen een flesje drinken erbij. De porties bleken veel groter dan we dachten; we kregen niet alles op.

Vervolgens gingen we nog wat slenteren door Antwerpen, met name langs de winkels. Intussen werden nog wat souvenirs ingekocht. Op de terugweg naar de trein doken we nog even een McDonalds in voor een lekkere milkshake voor iedereen.

In Roosendaal aangekomen, volgde nog een fietstocht van bijna 20 km. Dit betekende dat de avond op de camping dit keer kort uitviel. Om ongeveer negen uur waren we terug, om half elf lag iedereen (nou ja, bijna iedereen) in de stapelbedden te slapen.