Het lijkt erop dat de wind zo draait dat we steeds tegenwind hebben. Na een lange nachtrust vertrokken we om ongeveer kwart over tien voor de 30 km lange rit van vandaag. Een korte tocht dus, maar daarom niet minder mooi. De eerste koffiestop planden we bij een van de vennen van Oisterwijk. Hiervoor was ons oog gevallen op de Brandven. Deze was prachtig gelegen in de bossen en daardoor niet zo gemakkelijk bereikbaar (zanderige bospaden). Maar het ven was prachtig: bijna het gehele wateroppervlak was bedekt met al dan niet bloeiende waterlelies.

Verder fietsten we door Moergestel en Biest-Houtakker, waar we het Wilhelminakanaal kruisten. In de bossen van Diessen zaten we neer in het gras om te genieten van een openluchtlunch.

08foto1

Via Baarschot en de Spreeuwelse en Neterselse Heide naderde we al snel ons reisdoel Netersel. Vanuit het dorp moesten we nog zo'n anderhalve kilometer terug om de camping te bereiken. We kwamen daar tegen twee uur aan. Nadat de fietsen waren afgepakt en de hut ingericht, werden nog een aantal boodschappen gehaald in Bladel. Ook werd daar bij de VVV een fietskaart van de omgeving gekocht.

Nog een laatste bijzonderheid: het was vandaag voor het eerst niet zonnig.