Deze nacht stond in het teken van hevige regen- en onweersbuien. Rond half vier was iedereen klaar wakker en zaten we aan tafel te wachten op het einde. Soms hadden we het gevoel dat de hut stond te trillen van de donderslagen. Consequentie was dat we pas tegen negenen wakker werden.

Na het ontbijt gingen we op weg naar de attractie van vandaag. Democratisch was besloten dat we eens een dagje over een grens wilden. Aangezien België en Duitsland te ver weg waren, viel de keus op het Land van Ooit, een 'buitenland' in Drunen.

Voordat we het land mochten binnengaan moest eerst de groet van Ooit worden ingestudeerd. Maar daarna mochten we toch de grens passeren. In de Koningssael werd een consumptie genuttigd. Daarna gingen we door de douane en kwamen we eindelijk in het echte Land.

07foto2
De Slag bij Waterloo uitgebeeld

07foto1Het eerst kwamen we bij Waterloo, een vijver waarin een optrekkend leger langzaam maar zeker onder water verdwijnt. Hier werden we ook nog met een hedendaagse robot geconfronteerd. Vervolgens ging het door de Beeldentuin naar het Reuzenland. In dit land leefden vier reuzen, nl. Dan, Nu, Toen en Ooit.

Natuurlijk werd een tochtje gemaakt 'in' de rug van een zwaan. Na een aantal voorstellingen (waaronder een tekenfilm) waren we nog getuige van de verkiezing van een van de vrouwelijke bezoekertjes tot ridderin. Bij het verlaten van het park werd ze door de gouverneur tot 'ridderin' geslagen, waarna voor de laatste maal het volkslied klonk en ieder het Land van Ooit moest verlaten.