17foto1
Zonovergoten landschap...

Nou, we hebben het vandaag wel gezien en onze conclusie getrokken. Maar ik begin bij het opstaan. Op zich geen aparte gebeurtenis, maar wel wat laat (kwart over acht). Omdat we geen brood hadden is Hannemieke dat gaan halen. Intussen 'sloopte' ik de tent en pakte in. Bij die pakken neergezeten, aten we ons stokbrood-ontbijt. En de zon beloofde ons weer een warme dag.

Na het vertrek van de camping eerst naar de supermarkt, die Hannemieke had ontdekt. Helaas, normaal wel open, maar nu wegens bijzondere omstandigheden gesloten tot half drie. Dus wij praktisch zonder water op weg. Al snel werd duidelijk dat dat niet te lang moet duren. De watervoorraad vloog door de kelen naar binnen. In Haudivillers hebben we bij het gemeentehuis (Marie) gevraagd om twee bidons water en deze gekregen. Vervolgens bleek in een kleine winkel even verderop water in flessen te koop. Dus maar twee flessen van anderhalve liter ingeslagen.

Bij Le Mesnil hebben we rond enen ons brood opgegeten in de schaduw van een verlaten uitziende woning. Ook hebben we hier nog even gelegen om te rusten en te genieten van de schaduw. Want één ding is duidelijk: schaduw is in dit gebied even zeldzaam als mensen op een onbewoond eiland. De temperatuur steeg weer tot grote hoogte. Aangezien de velden gemaaid zijn komt er bovendien geen enkele afkoeling van de landerijen. En in die omstandigheden ploeteren en zweten we voort. Bovendien begint de linker traparm van Rutgers fiets kuren te vertonen en los te laten.

Uiteindelijk kwamen we na de nodige hoogte- en dieptepunten aan in Moreuil. Daar ben ik de eerste-de-beste garage binnengeschoten om Rutgers fiets te maken. Uiteindelijk mocht ik hun gereedschap gebruiken en dacht ik dat de traparm weer goed was. Helaas niet, naar later bleek! Ook wilden we hier boodschappen doen. De supermarkt bleek helemaal aan het andere eind van het stadje te liggen. Dus weer extra kilometers, maar wel onze behoefte bevredigd.

17foto2
De ingang van de camping

Hierna ging het verder voor de laatste 15 km. Met veel vijven en zessen (lopen, traparm aandraaien, rusten en drinken) kwamen we om zes uur op camping Les Merisiers aan. Deze ligt achter de kerk van Cerisy. Het is een vroegere boerderij en heeft veel bomen met schaduw en gras.
Eerst hebben we een ijsje genuttigd bij de eigenaresse. Daarna rustig de tent opgezet en gegeten. Verder nog een paar foto's gemaakt en nu is het bijna donker.

We reden vandaag 81 km. Dat halen we morgen niet, want we hebben besloten om met de trein van Albert naar Lille te reizen. Nog een dag zo'n hitte verdragen we niet. Bovendien winnen we een fietsdag en kunnen we dus naar Assen fietsen.