18foto2Het station van Albert"Nog een dag zo'n hitte verdragen we niet." Nou dat hoefde ook niet want de afgelopen nacht werden we verrast met een paar frisse regenbuien. Het opstaan vanmorgen liet een grauwe dag zien met regen en laaghangende wolken. Kortom, geen hitte meer: een wens vervuld!

Omdat we een deel met de trein zouden reizen, moesten we natuurlijk wel naar het station van Albert. Ondanks alle nattigheid reden we om twintig voor tien de camping af, eerst naar een lokale garage om de traparm vast te zetten.

Vervolgens zetten we koers naar Morlancourt en Albert. Onderweg kregen we weer de nodige nattigheid te verwerken. Het regende niet erg hard, maar we kwamen wel nat op het station aan, rond half elf. Meteen maar gekeken hoe laat de trein naar Lille zou vertrekken. Zou nog een uur duren, dus we hebben alle tijd. Kaartjes gekocht: 80 franken voor mij en 60 voor Hannemieke; de fietsen gaan gratis mee.

Tegen half twaalf kwam de lokettist ons wijzen hoe we naar het tweede perron konden komen. De trein had een speciaal balkon voor o.a. fietsen.

Na een rit van 70 minuten kwamen we in Lille aan. Daar meteen een kaart van Belgie gekocht. Vervolgens lukte het ons wonderlijk snel de stad in de goede richting te verlaten. Zodoende waren we tegen half vier (na 35 km.) op camping l'Image in Houdlines. Onderweg weer een paar regenbuien, waarvoor we gelukkig konden schuilen.

18foto3
De tent kan even drogen

Op de camping werd snel de tent opgezet, want de zon liet zich zien. Zodoende droogde de tent aardig op… tot plm. vijf uur. Toen weer een fikse regenbui en een paar donderslagen. Tegen zessen klaarde het weer op en zijn we gaan eten in een creperie in Armentieres. Dat was heerlijk. Bij terugkomst nog gebeld met Joke (eerst geen gehoor) en gekletst met andere trekkers.

En nu is het 10 uur en ga ik ook naar bed. Morgen naar Brugge!