Ietsje later dan anders, maar wel gezond weer op. Het heeft ook vannacht nog stevig geregend, dus is alles en iedereen klam. Maar het is nu wel droog. Volgens de Belg wordt het ook vandaag weer regenachtig, dus gaat alles in plastic.

We vertrekken tegen kwart voor tien, na een ontbijt in gezelschap van het jonge campingkatje. Omdat de beheerder niet meer is geweest, hebben we geen overnachtingsgeld betaald. Zou plm. 25 francs zijn geweest.

De tocht van vandaag ging grotendeels door het stroomdal van de Oise. Vanaf Etreux (na 13 km) tot aan La Fere (72 km) voerde de route ons langs dit riviertje. Ook daar waren hellingen, zij het meestal minder stijl dan de voorgaande dagen. Maar er was vandaag die moraal-ondergravende harde tegenwind.

05foto1
Langs de meanderende l'Oise

Als we niet waren getrakteerd op zoveel mooie uitzichten over valleien en dorpjes, was het nog zwaarder ervaren. De prachtige plekjes, die de meanderende L'Oise oplepelde, maakte veel van de inspanning goed. Ook was het hier weer genieten geblazen in de dorpen, waar zoveel met die kleurige bloemen wordt gedaan.

En... het bleef de gehele dag droog en de temperatuur was onder deze omstandigheden prima. Kortom, hier zittend op de gemeentelijke camping van La Fere, met een biertje uit de streek (Jenlain), is het leven zo slecht nog niet.

05foto3Omdat het woensdag is zijn veel winkels 's middags dicht. Gelukkig was in La Fere de supermarkt wel open, zodat we het nodige en het lekkere konden inslaan. Al met al stond de tent om half zes in zon en wind te drogen. Ook klamme kleren konden hier nog even van de zon genieten.

Na het eten nog even naar Catelijn gebeld en zeer kort verslag uitgebracht van de reis tot nu toe. En morgen weer een nieuwe etappe. Waarheen?? Dat zoeken we nu op.


Zonsondergang in La Fere