Vanmorgen was het bij het opstaan zonnig weer. De tent zat wel onder de nachtdauw en stond grotendeels in de schaduw. Hierdoor was het weer nat-inpakken geblazen. Omdat de camping heel moderne douches heeft met een soort sleutel en we maar één sleutel kregen, moesten we na elkaar douchen. Daarom ruimde ik eerst de tent leeg en deed Hannemieke daarna het ontbijt.

Om kwart over negen vertrokken we uit Den Briel. Het fietspad naar Rozenburg begon vlakbij de camping, dus daarmee was geen probleem. Wel reden we vóór Rozenburg nog een omleiding die niet voor ons bestemd bleek te zijn. Uiteindelijk kwamen we toch bij de pont naar Maassluis en konden we meteen aan boord. In Maassluis nog even twee flessen water gekocht en toen richting Schipluiden. Op zich ging dit zeer vlot en door een soms typisch Holland-Waterland omgeving. Daarna kwamen rond Delft/Berkel en Rodenrijs de problemen met de bewegwijzering voor fietsers. Deze was niet altijd even duidelijk, waardoor nogal eens extra werd gereden (zeker gevoelsmatig).

Na de lunch bij Zoetermeer pikten we in Bodegraven een paar Ice Tea's. Vanaf Waddinxveen werd de omgeving echt Groene Hart: veel rustige wegen langs kwekerijen en karakteristieke waterwegen. Vooral het gedeelte langs de Oude Rijn tussen Bodegraven en Woerden was prachtig.

Vanaf Woerden gingen we richting Breukelen. We kwamen o.a. door Kamerik en Kockengen. Vanuit Breukelen gingen we op zoek naar Camping Mijnden. Het was ongeveer half zes toen we die vonden tussen Loenen a.d. Vecht en Loosdrecht. Het is een groot watersportcentrum met goede voorzieningen. Van de supermarkt hebben we gebruik gemaakt voor ons avondeten.

De tocht van vandaag was weer lang, nl. 108 km. Gelukkig waaide het niet hard, want de wind was veranderlijk, vaak tegen. Het was iets aan de warme kant (28°). We naderen inmiddels het einde: morgen over de Veluwe en dan zondag naar Assen.