01foto1De eerste dag bestond -zoals wel vaker gebeurt- uit een stuk treinen en daarna nog fietsen. De planning was met de trein naar Tilburg en vervolgens nog zo'n 40 km naar een camping bij Gierle (Lilse Bergen). Het pakte echter anders, maar wel gunstiger uit.

Om 9 uur hadden we de trein naar Zwolle te pakken. De conducteur piepte nog wel een beetje over de bagage op onze fietsen. We haalden daarom de brede spullen (tent en slaapmatten) eraf; de rest bleef zitten. De overstaptijd in Zwolle op de trein naar Vlissingen was krap, maar we redden het net.

Na een reis van twee uur stapten we in Tilburg uit de trein en op de fiets. Het was nog wel wat moeilijk om de weg naar Alphen te vinden, maar met de hulp van een paar mensen lukte het. We kwamen op een fietspad terecht dat over een oude spoorbaan was aangelegd. Prachtig om te fietsen en ook redelijk windvrij.

In Baarle Nassau hebben we koffie en cola gedronken op een terras. Daarna probeerden we in de Belgische zusterplaats Baarle Hertog Belgisch geld te pinnen, maar dat lukte niet: er was geen 'openbare' pin-automaat te vinden.

Over het eerder genoemde fietspad ging het verder, richting Turnhout. Behalve veel bloemen zagen we langs het pad zo nu en dan ook nog spoorgebouwen uit de vervlogen treintijd. Het was een prachtig gebied dat we doorkruisten. Het pad eindigde in Turnhout, bij het Kanaal van Antwerpen naar Turnhout. Langs dit kanaal liep ook weer een fietspad, dat naar Beerse ging; en naar die plaats moesten wij ook.
Maar toch gingen we eerst even naar Turnhout, want we hadden nog steeds geen geld gepind. Gelukkig konden we daar wel terecht en hebben we een 'geldopvraging' gedaan van BEF 2000.

We vonden vrij vlot het fietspad weer terug en hebben in Beerse inkopen gedaan voor het avondeten. Bij de afslag naar Camping De Lilse Bergen besloten we verder te fietsen. We hadden immers nog tijd genoeg. Hetzelfde besluit namen we bij een volgende camping in Lille, zodat we uiteindelijk, na wat omzwervingen, op Camping De Zeven Geitjes in Vorselaar (bij Herenthals) zijn terecht gekomen.

01foto2

Het is een soort stacaravanpark, maar op een klein veldje kunnen wel een paar trekkerstentjes staan. De kosten vallen dan ook mee: slechts BEF 210, incl. twee douchemunten.

Als je er niet bij was zul je het niet geloven, maar op de camping was op deze zaterdagavond vanaf 20 uur een verkoopdemonstratie van... slaapcomfort (matrassen, dekens, bedden, e.d.) en van een of ander keukenapparaat, annex kookpan. De herrie die dat meebracht, duurde wel erg lang...
Deze eerste dag reden we nog 63 km, voorwaar een pittig stuk. De temperatuur was, mede gezien de bebossing, te harden; plm. 25 graden schatten we. De wind was zuidwest, maar daar hadden we niet veel hinder van door de begroeiing onderweg.