Na het ontbijt (voor het eerst met een eitje erbij!) eerst weer boodschappen gedaan. Gelukkig bleek er een supermarkt (een Aldi) vlakbij de camping te zijn. Dat ontdekten we gisteravond op onze zoektocht naar een telefooncel om het thuisfront te informeren.

12foto1
Doorkijkje op het centrum

Hierna trokken we weer naar het centrum van de stad. Eerst hebben we iets gedronken in het restaurant van de Karstadt. Verder hebben we hier voor de terugweg toch nog maar een ADFC-fietskaart gekocht. Deze is gedetailleerder dan de wegenkaart die we tot nu toe gebruikten.

Ons volgende doel was het Gutenbergmuseum. Gutenberg, uitvinder van de boekdrukkunst (samen met Laurens Jansz Coster) woonde en werkte in Mainz. Het museum toonde boekwerken die hij heeft gedrukt. 12foto3Verder besteedde men aandacht aan het drukken in het algemeen en de invloed van de boekdrukkunst op de maatschappij door de eeuwen heen.

Terug op de camping besloten we om een pizza te nuttigen in een pizzeria. Daarna deden we een poging om Wiesbaden te bereiken. Dat lukte uiteindelijk, maar wel met vele omzwervingen door dorpen en voorsteden van Wiesbaden.
Kunstwerk onderweg op straat

Een mooie zonnewijzer
12foto2