We vertrokken vandaag pas om half tien. De route liep over de camping voor onze tent langs, zodat we niet langs de officiële uitgang hoefden. Het eerste deel van de tocht, tot het dorpje Braubach, leidde ons weer over een grote weg, maar wel langs het water. Na de Altstadt te zijn gepasseerd konden we verder over een vrijliggend fietspad. In Lahnstein (aan de monding van de Lahn) schaften we ons spaken aan om de fiets te kunnen repareren. Na Lahnstein kwam Koblenz weer in zicht.

Toen werd het een soort deja-vue-tocht. We hadden dit stuk al eens eerder gefietst. We kwamen over de brug die we al eens bereden hadden, langs de camping waar we gestaan hebben en bij Andernach volgde nog de plaats van de verloren sleutels (die overigens ook nu niet gevonden werden). In Andernach begon het gedonder: de veerpont die hier moest zijn, bestond niet meer!

14foto1
Op een bankje langs de Rijn

De camping, waar we zouden overnachten, lag niet in Andernach zelf, maar aan de overkant van de Rijn. Maar dat zou geen probleem zijn want volgens onze informatiebronnen (Generalkarte en routeboekje) was er een pont.
Niet dus... Foutje, bedankt!!

Maar de oplossing was al gevonden: doorfietsen naar Brohl (over het overdekte fietspad). Hier was volgens dezelfde informatiebron een camping.
Niet dus... Foutje, bedankt!!

Dan maar doorfietsen naar Bad Breisig. Daar bleek wel een camping te zijn, maar deze lag in de heuvels. Willen we daar heen, na 79 km? Niet dus, want aan de overkant van de Rijn zagen we ook een camping en er ging een veer heen. Dus zijn we naar die camping in Bad Hönningen gegaan.

Toch hebben we, na de vele kilometers extra, 's avonds nog een ritje naar een heuvel in de buurt gemaakt.

Een trein langs de Rijn bij een lange sluitertijd
14foto2