Vandaag weer op de fiets, ditmaal om de uitloper van het Ruhrgebied te overbruggen naar Düsseldorf. Na een stevig ontbijt van degelijk duits brood en de man een halve liter volle melk, stapten we tegen negen uur op de fiets. Via Moers kwamen we in Duisburg bij een van de Rijnbruggen in deze havenstad. Daar moesten natuurlijk een paar foto's worden gemaakt. 

03foto1

Vervolgens gingen we op zoek naar een pet voor pa, want de zon trok weer fel van leer. Via Rheinhausen (zeg maar Krupp) kwamen we in Leverkusen (zeg maar Bayer). Daar vonden we eindelijk een pet bij de firma Deichmann. De zoektocht naar de pet leerde ons dat veel winkels op donderdag gesloten zijn. Een wetenschap, die ons later nog van pas kon komen. Na Uerdingen ging de rest van de tocht voor een groot gedeelte over de Rijndijk. Een rommelig fietspad met gaten was ons lot, maar wel een verademing dat er geen auto's meer passeerden. Zeker na dat drukke Ruhrgebied.

Rond vier uur arriveerden we op de camping Düsseldorf. We werden hier op een speciaal voor trekkers gereserveerd gedeelte geplaatst. Na een lekkere (koude) douche zijn we nog even naar de stad gegaan voor wat boodschappen. Het spannendste hiervan was dat we de fietsen achter moesten laten, zomaar ergens op straat, wel op slot natuurlijk en aan een hek vast.

Het was er erg gezellig op straat; men stond er buiten een pilsje of altje te drinken en wat te kletsen. We werden door deze sfeer aangestoken en zijn op gegeven moment aangeschoven op het terras van El Rancho (een spaans-argentijns restaurant). We hebben daar elk een steak-met genuttigd.

Verder was men op de Rijnoever bij de brug bezig een grote kermis op te bouwen. Deze kermis start zaterdag 18 juli; wij zullen dan reeds vertrokken zijn (helaas).