Op deze rustdag hebben we eerst uitgeslapen, althans dat was de bedoeling. Maar om acht uur waren we al klaarwakker. Deze camping ligt namelijk niet alleen heel rustiek onder de bomen, maar ook in het verlengde van de startbaan van Flughafen Düsseldorf. Iedere 5-10 minuten stijgt of daalt een vliegtuig. Weg rust...

Na een stevig ontbijt reden we weer naar het centrum van de stad. We zetten de fietsen opnieuw goed vast aan hetzelfde hek als gisteren. Vervolgens gingen we eerst naar de Rijnoever om te kijken waar we het volgende traject oppakken. Er werd aan de oever druk gebouwd aan een 'dubbeldekse ondergrondse autoweg'.

Ons volgende doel was het vinden van een VVV om fietskaarten van het Rijngebied te kopen. Over de Königsallee (de duurste winkelstraat van Düsseldorf) liepen we naar het station. Daar was wel een Fremdenverkehrsdienst, maar zonder fietskaarten. Dus maar teruggekeerd naar het centrum, naar een fietsenzaak. Daar had men wel kaarten maar net weer niet van het gebied tussen Düsseldorf en Keulen. Omdat onze luchtbedpomp het had begeven, hebben we in een campingwinkel een nieuwe gekocht. Ook schaften we ons een lokale krant, Rheinische Post, aan om ons te kunnen verdiepen in de plaatselijke actualiteiten.

Intussen was het 'lunchtijd' geworden en aten we in de Altstadt bij McDonalds franse frietjes en cola en milkshake. Op onze tocht door de Altstadt doken we nog even snel het Kaufhaus in om batterijen aan te schaffen voor de zaklantaarns. Verder werd het eten voor de avond aangeschaft, voornamelijk blikvoer.

Na terugkeer op de camping begon het rond vijf uur te regenen. Dat betekende in de tent koken, maar dat lukte prima. Om acht uur gingen we naar een telefooncel in de buurt van de camping om contact te zoeken met het thuisfront in Assen.

Het was vandaag niet zo warm, ongeveer 20 graden en bewolkt. En een regenbui dus. Maar de verwachtingen voor de komende dagen zijn uitstekend: de temperatuur kan oplopen tot 30 graden. We zullen wel zien...