Al heel vroeg op: zeven uur. We begonnen aan een afwijking van onze oorspronkelijke plannen. We hadden besloten om niet meer via het saaie gedeelte van de Rijn naar Arnhem te gaan. In plaats daarvan rijden we naar het schone Limburg en van daar in een aantal dagen naar Assen. Dat betekende voor deze dag een 'oversteek' van ongeveer 100 km aan de hand van de ADFC-kaart. Die kaarten zijn wel even wennen, want de fietswegen staan in kleur en de overige niet.

Goed, in het kort ging het als volgt: eerst naar Düren en vervolgens het bewegwijzerde Roerfietsroute volgen naar de grens. Dat betekende niet dat we steeds op fietspaden reden. Na Jülich kwam bijvoorbeeld een stuk over landbouwwegen zonder veel bomen maar met zon... zon... en nog eens zon... en een temperatuur van ruim 30 graden.

17foto1
Het Roerfietspad

Rond vier uur (dus toch vrij snel) kwamen we aan in Herkenbosch. Eerst met het afgepeigerde lichaam de tent opgezet. Daarna ook nog boodschappen gedaan in het dorp. Was nog een behoorlijk stuk fietsen.

Als 'beloning' voor deze inspanningen gunden we ons een heerlijk koele drank op het terras van het campingrestaurant. Dat beviel zo goed dat we besloten om er ook te eten; geen drukte bij de tent met deze hitte.

De 'rotterdammers' (zie verslag gisteren) zijn ons achtervolgd en kwamen ook hier op de camping aan; dat werd dus weer kletsen bij een bak koffie.