Rond half acht was het opstaan geblazen. Na toiletteren, ontbijten en inpakken vertrokken we om 9 uur op weg naar het volgende doel, Kamp Lintfort. Daarvoor gingen we eerst naar Emmerich om daar de Rijn over te steken. Een ogenblik stonden we stil bij het feit dat we Nederland voorlopig niet meer zullen zien. Bovendien stonden we stil om de kaart te bestuderen.

We reden door een vlak landschap via plaatsjes als Grieth en Wisse, naar Kalkar. Daar hebben we op een leuk terras bij een prachtig marktplein de eerste koffie genuttigd. Hierna gingen we naar Xanten, bekend van de 'romeinse nederzetting'. Intussen begon de omgeving iets glooiend te worden. We kregen hier de eerste fietspech: het blijkt dat van Rutgers fiets de ketting van het voorblad afloopt als hij naar het grootste blad schakelt. Het levert hem wel vuile handen op.

Behalve dat de omgeving hier en daar stijgend is, loopt ook de temperatuur (gelukkig) op naar zo'n 25 graden. Helaas waren we vergeten de zonnebrandolie in te pakken (evenals theelepeltjes, toiletpapier, vegertje) en dus moet Jan in zijn trainingsbroek blijven fietsen.

02foto1
Camping op een voormalige vuilnisbelt

Na 67 km kwamen we aan op camping Altfelt in Kamp Lintfort. Het was trouwens geen beste camping; het deel waar wij werden neergezet was een voormalige vuilnisbelt, maar dan niet erg begroeid.

Na het eten maakten we een wandeling over de rest van de camping. Daar stonden allemaal stacaravans, die als zodanig slechts herkenbaar waren, doordat de trekhaak met veel moeite op te sporen is. Voor de rest zagen ze eruit als woningen.