Iets later dan normaal peddelden we van de camping naar het vertrekpunt van de route naar Keulen: het Scheepvaartmuseum in een toren langs de Rijn. Al vrij snel miste Jan zijn zonnebril, maar omdat het eerst bewolkt was schonken we er niet teveel aandacht aan. In Düsseldorf reden we eerst langs een kilometers lange bouwput voor een autotunnel onder de boulevard. Men wil het verkeer onder de grond stoppen.

Via de Fleher Brücke staken we de Rijn over en reden richting Zons. Hier kwamen we voor het eerst aparte wegwijzers voor fietsers tegen. Deze geven meestal dezelfde weg aan als de routebeschrijving. In Zons was een kleine kermis opgesteld. Bovendien waren en werden de huizen en straten versierd: vermoedelijk is daar dit weekend Schützenfest.

Bij het veer hebben we een hapje gegeten en vervolgens door het dorp verder. Zons is deels een heel oud stadje met oude poorten en muren.

05foto1
Rijnoever in de omgeving van Dormagen

Na dit oponthoud gingen we verder over de dijk langs de Rijn (fietspad!). We passeerden Dormagen (met veel industrie), Worringen. Langel, Rheinkassel en Merkenich. Daarmee zaten we al in de voorsteden van Keulen. Langs de Ford-fabrieken en de Boulevard kwamen we bij de Dom. Via dezelfde Boulevard en een Rijnbrug kwamen we tenslotte op camping Stadt Köln in Keulen.

Daar kregen we de schrik van ons leven: misten we 's morgens alleen een zonnebril, nu kwam daar het tasje met alle waardepapieren bij. We konden ons niet herinneren waar we het tasje hadden opgeborgen. Na enig zoekwerk bleef eigenlijk alleen de tent over. Van de beheerder mochten we de tent wel alvast opzetten en gelukkig: daar kwamen de verloren voorwerpen uit de binnentent. De bril weliswaar stuk, maar dat was geen ramp.

De camping is de eerste in Duitsland met goede voorzieningen voor kampeerders. Zo is er een aparte overkapping waar op gas gekookt kan worden. De boomrijke camping ligt pal aan de Rijn. Er kamperen vrij veel trekkers met verschillende nationaliteiten. Echter niet allemaal op de fiets.

's Avonds toch nog even de stad in op verkenning. Ook hier weer veel mensen op straat en veel terrasjes, met name in de Altstadt. Na dit bezoek tot half elf nog voor de tent zitten napraten, krantje lezen en toen weer naar bed.

Het weer was eerst bewolkt, maar wel redelijk warm. Toen de zon begon te schijnen (in Keulen) was het al gauw zo'n 28 graden.