Traditiegetrouw zaten we tegen negen uur weer op de fiets. Omdat het radioweerbericht voor de middag regen en onweer aankondigde en een temperatuurterugval van 10 graden (van 30 naar 20), hadden we de regenpakken en trainingspakken los achterop de fiets gebonden. Je weet maar nooit... Maar voorlopig bleef het prachtig weer.

Eerst reden we een paar kilometer vlak langs de Rijn op vrijliggende fietspaden. Maar op sommige plaatsen is het dal erg smal en dan is er geen plaats voor een autoweg, spoorbaan en fietspad. De laatste degradeert dan tot een fietsstrook langs de autoweg. Gelukkig duurde deze situatie niet al te lang; al na een paar kilometer was er weer ruimte voor een fietspad. Dat voerde ons via Kripp naar Bad Breisig. Hier hebben we op een terras een kop koffie en een cola gedronken.
 
08foto1
Zwoegen in de wijnheuvels

Na Bad Breisig verdween de Rijn even uit zicht, maar de omgeving werd er niet minder mooi om. In Andernach bereikten we weer de oever en nuttigden onze lunch. Daarna ging het verder naar Koblenz, waar het enige moeite kostte om camping Rhein-Mosel te vinden. Uiteindelijk vonden we deze, weggestopt in een woonwijk, maar wel mooi gelegen aan de Rijn en vlakbij de monding van de Moezel.

Na het opzetten van de tent moesten we nog even boodschappen doen. Dus hadden we de fietssleuteltjes nodig om de fietsen in de stad op slot te zetten. Jan ontdekte dat hij zijn sleutels kwijt was. Zowel de fietssleutels als de sleutels van het werk. Eerst in de tent zoeken, maar niks te vinden. We konden ze verloren hebben vlakbij Andernach, waar we in het gras gepicknickt hadden. Dus gingen we daar toch maar even kijken. Dat betekende 40 km extra fietsen, maar helaas geen sleutels. Gelukkig hebben we voor de fietsen reservesleuteltjes mee, maar daar moeten we nu erg zuinig op zijn.