Vandaag dus het begin van de terugreis langs de Rijn. We volgen daarvoor zoveel mogelijk de beschrijving langs de andere oever dan op de heenweg. Dit levert meteen een andere kijk op de Rijn op. Vanaf de camping gingen we via Wiesbaden (althans een voorstad) langs de Rijn naar Winkel. Daar lag het veer alweer om ons naar de overkant te brengen.

13foto1
Bingen am Rhein

In Ingelsheim was het gezellig druk: er was een kermisje annex vlooienmarkt aan de gang. Hierna deden we Bingen aan. Het was rond het middaguur, dus aten we op de boulevard onze boterham. Op een aanpalend terras speelde een of ander band diverse soorten muziek; van jazz tot Elton John. Hoewel het erg gezellig was, stapten we na verloop van tijd toch maar weer op. We volgden de Rijn in zijn rechterbocht naar Niederheimbach. Ook daar zijn we weer met een pont overgestoken. In Lorch begonnen we aan het derde (en laatste) deel van deze dagtoer. Via Kaub (waar we een colaatje dronken) ging het pal langs de Loreley naar Sankt Goarshausen.

In Sankt Goarshausen kozen we voor camping Loreleystadt vlak aan het water. En daar zitten we nu te genieten van een koel windje en straks een koud biertje.

Het was vandaag trouwens een pechdag. Ten eerste brak al vrij snel een spaak van mijn wiel. Omdat het zondag is moet reparatie even wachten. Hopelijk levert dat niet meer schade op. Vervolgens lag het voorspatbord van Rutger in enkele bochten. Dat hebben we voorlopig weer kunnen recht trekken.